Ti mene nosiš

O FILMU

Dora

DORA

Dora je zanemarena djevojčica koja želi postati nogometna menadžerica. Uzor pronalazi u Zdravku Mamiću, nogometnom menadžeru i sportskom direktoru Dinama, najznačajnijeg nogometnog kluba.

Dane provodi na internetu, pomno proučava lik i djelo Zdravka Mamića i upija sadržaje koji nisu primjereni djetetu: o korupciji, suđenjima i sukobima unutar nogometnog svijeta. Njezin mlađi brat Jan vrijeme provodi gledajući televiziju i popularnu sapunicu „Zatočenici sreće“, na kojoj radi njihova majka Lidija kao šminkerica.

U Dorin život iznenada se vraća otac Vedran, odmetnik, kojeg nije bilo četiri godine. Zbog dugogodišnje razdvojenosti, oboje pokazuju znatiželju jedno prema drugom, ali znatiželja između kći i oca vrlo brzo preraste u savezništvo kad se na vratima stana pojavi policija s nalogom za pretres. Dora instinktivno spašava oca.

Lidija je izuzetno nezadovoljna svojim životom. Ne podnosi muža od kojeg je bila razdvojena niti svoju vlastitu djecu. Dora zato u ocu ubrzo pronalazi ono što joj nedostaje: roditeljsku ljubav, pažnju i brigu. Iz svoje potrebe ostvaruje odnos s ocem i čini sve kako bi ga zadržala u svom životu.

Ives

IVES

Ives nema predaha, jer joj dani počinju i završavaju brigom o dementnom ocu. Njezin život je ispunjen nebrojenim sitnim obavezama koje je iscrpljuju i ne ostavljaju joj ni malo slobodnog vremena, čak niti za odmor. Režira dnevnu popularnu sapunicu, a navečer se vraća kući k ocu koji ju ponekad ne prepoznaje.

U osamljeničkom životu koji se vrti samo oko posla i brige o ocu, gubi tlo pod nogama, što rezultira konfliktima s drugim ljudima: na ulici, na poslu, u banci. Ni njoj se ne sviđa u kakvu osobu se pretvara. Tek nakon niza prepreka i promašaja shvaća da uzrok njezinih problema nije u teretu kojeg nosi, već u načinu na koji ga nosi.

Shvaća da roditeljska ljubav koju je dobila jest ulog i naslijeđe za dalje, za novu fazu života u kojoj ona preuzima novu ulogu - roditeljsku.

Natasa

NATAŠA

Nataša uspješno producira popularnu sapunicu, ali u privatnom životu je zarobljena okolnostima koje sve više nalikuju na zaplete sapunice koju proizvodi. Trudna je s Marinom, producentom sapunice s kojim ju povezuje samo zajednički posao.

Kad se pojavi problem pred kojim nema uzmaka, Nataša se želi suočiti s ocem s kojim je davno prekinula sve veze. Međutim, na putu pomirenja s ocem ispriječe se prepreke koje nije očekivala i koje dodatno otežavaju njezin cilj. Marinov sin iz prethodnog braka, Filip, useljava joj se u kuću. Marinova bivša žena Edita, glumica, u dugovima je i moli Natašu posao.

Sve ove prepreke primoravaju Natašu na traženje novih rješenja. Preko problema koje ustrajno riješava, oslobađa se vlastitih strahova i ograničenja, dolazi do cilja kako nije očekivala.